De Workumstraat / Zwartsluiskade

Ik wandel graag door Vathorst. Ik vind het leuk om de verschillende bouwstijlen van de huizen te bekijken. Grappig genoeg werd in de Workumstraat mijn blik in eerste instantie niet naar de bouwstijl getrokken, maar naar iets anders.

Een fiets! Het was aan het begin van de zomer, het zonnetje scheen en de bloemen bloeiden volop. Ook in de kratten van een fiets.

Vrolijk

Ik vond het een geweldig idee van de huiseigenaar om zo'n vrolijke gele fiets met bloemen in de mandjes voor z'n huis neer te zetten. De fiets fleurde de hele straat op, die op dat moment in de schaduw stond. Ik ben in het gras tegenover het huis gaan zitten en ben de fiets gaan tekenen met inkt en aquarelverf.

Verderop

Toen kreeg ik de smaak te pakken. Toen ik verder liep in de Workumstraat zag ik huizen die er gewoon om vroegen om getekend te worden. Daar keek ik uit op de Zwartsluiskade. Deze illustratie maakte ik met inkt en aquarelverf.

En nu op doek!

Deze schets inspireerde me om er een schilderij van te maken. Ik bracht met mijn paletmes witte gesso aan op het doek. Daarna verdunde ik acrylverf met water in bekertjes om te gieten.

Paniek

Nu dacht ik van tevoren dat ik de verf heerlijk met een losse pols over het doek zou gieten in totale ontspanning. Echter, een paar minuten later bewoog ik het doek met een rood hoofd heen en weer in een poging om nog iets te redden. De verf ging alle kanten op en in sommige bekers was de verf te dik waardoor er dikke klodders op het doek terechtkwamen. Toen ik uiteindelijk het doek weer neerlegde en een stap achteruit deed, was ik toch tevreden over het resultaat.

Afwerking

Nu werd het tijd om delen weg te schilderen en om delen te accentueren. En zie hier het resultaat. Een levendige en kleurrijke weergave van de Zwartsluiskade.

Zwartsluiskade

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

4 Comments

 1. Beantwoorden
  Marja Visser 10 januari 2020

  Heel mooi, Joke, creatief! Zo te zien ben je er weer. Ga lekker door.

 2. Beantwoorden
  Joke 13 januari 2020

  Dank je wel, Marja!

  • Beantwoorden
   Chris 17 januari 2020

   Hoi Joke,
   Kunnen we morgen, 18 januari komen kijken?

   Groetjes
   Chris en Elsbeth
   Zwartsluiskade

   • Beantwoorden
    Joke 19 februari 2020

    Dag Chris en Elsbeth, leuk dat jullie willen komen kijken! Ik neem contact met jullie op voor een afspraak. Hartelijke groet, Joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.