Spelen is leren

Als ik mijn dochter naar de speelleergroep van de kinderopvang bracht, liep ik altijd langs een wand met inspirerende uitspraken. "Play is the work of the child" bleef altijd bij me hangen. Enerzijds omdat het zo'n mooie uitspraak was. Anderzijds dacht ik bij het zien van het eenvoudige printje in de fotolijst: dat kan mooier!'

 

Kernboodschap

Achter mijn tekentafel zocht ik naar een Nederlandse vertaling die in de kern hetzelfde zegt. Zo kwam ik op 'Spelen is leren'. Ik schetste de letters op het papier. Toen ging ik op zoek naar inspiratie om deze uitspraak speels te verwerken in de letters zelf.

Inspiratie

Van de speelleergroep kreeg ik vaak foto's toegestuurd van mijn dochter. Dat was een geweldige inspiratiebron. De glijbaan waar mijn dochter afgleed kon ik vertalen naar de 'S'. Een teddybeer die verkleed was als piraat, dat was echt iets dat vanuit de kinderen was verzonnen. En een knuffel van Dikkie Dik, die onder een poortje van blokken door kon. Dit poortje werd de 'N'. En op een ochtend gingen de kinderen spelen bij de waterpomp, dit werd de 'R'.

 

De letters tekende ik met pen. De illustraties kleurde ik in met kleurpotlood. En de rand met aquarelverf. Zie het eindresultaat hieronder:

Poster Spelen is Leren

De medewerkers van de speelleergroep waren echt superenthousiast toen ik de poster liet zien. De poster heeft een mooi plekje gekregen tussen de andere uitspraken aan de wand.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.