Verspreid een glimlach!

Het Coronavirus verspreidde zich razendsnel. In ruwweg twee weken tijd is ons leven helemaal veranderd.

Op dit moment vind ik het moeilijkste dat we niet naar elkaar toe kunnen. Met mijn verstand kan ik het allemaal wel goed beredeneren. We moeten afstand houden, verspreiding van het virus voorkomen. Ik houd me aan de regels. Maar het moeilijkste vind ik dat mijn gevoel heel anders is. Ik voel me buitengesloten. Soms ervaar ik een merkwaardig gevoel. Dat ik beledigd ben als iemand keurig met een boog van 1,5 meter langs me loopt. Zeker als die persoon me angstig aankijkt en zo snel mogelijk verder loopt.

Ik glimlach en zeg vriendelijk gedag. Soms probeer ik nog snel iets vriendelijks te zeggen tegen mijn voorbijganger. In de voorschriften staat er niets over dat je niet mag glimlachen. Dus dat doe ik zo vaak als ik kan.

Ik zoek naar mogelijkheden om met mijn familie en vrienden verbonden te blijven. Even bellen of een videogesprek is heel fijn. Maar ook een kaartje sturen of ontvangen geeft een warm gevoel.

Daarom stel ik de afbeelding die ik voor een kerstkaart had ontworpen voor iedereen beschikbaar om zelf te versturen (zie hieronder). Die kun je sturen naar iemand in je omgeving met wie je verbonden wilt blijven. Verspreid een glimlach!

 

Hierboven zie je mijn kerstkaart. Ik maakte een zwarte afdruk van mijn linoleumontwerp. Vervolgens heb ik deze ingekleurd met kleurpotlood. Als je klikt op het plaatje hieronder kun je de zwart wit versie voor jezelf downloaden van deze afbeelding op A4 formaat. Je kunt ‘m uitprinten op gekleurd of wit papier of karton. Kleur de afbeelding in met potlood, verf, krijt… de mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderen vinden het ook geweldig om deze afbeelding in te kleuren trouwens.

Knip ‘m uit en plak hem op een stuk karton. Of print de afbeelding meteen op karton uit. Als je geen karton hebt, gebruik dan gewoon het papier dat je hebt. Schrijf op de achterkant iets liefs en zo heb je een mooie persoonlijke ansichtkaart om naar iemand te versturen.

Als je de afbeelding gebruikt, zou ik het superleuk vinden als je een foto ervan naar me stuurt. In ieder geval veel plezier ermee!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.