Verborgen

Bovenstaande foto zag ik in het tijdschrift National Geographic, tijdens onze vakantie. Als ik op vakantie ben en me ontspannen voel, dan staan mijn zintuigen wijd open. Dit beeld kwam vol bij me binnen. Het krachtige rood tegen een donkere achtergrond en de heldere blauwe en groene kleuren. De manier waarop het licht op de fijne dauwdruppeltjes valt. De bloem heeft een gedurfde kleurencombinatie en ze staat vol in het licht.

Het spoort me aan dat ik volop moet genieten van de schoonheid die er overal om me heen 'gewoon' al is. En om zelf in het licht te gaan staan in mijn eigen bonte kleurcombinatie en daar trots op durven te zijn.

en dat dan schilderen...

De kleuren op de foto waren voor mij leidend. Net als op de foto koos ik voor een donkere achtergrond. Daarna bracht ik de vrije vormen aan. Op zich was ik tevreden over de compositie, maar voor mijn gevoel miste er nog wat. Hoe nu verder?

Ik wilde nog iets met de verticale vormen in de originele foto. Dus pakte ik het paletmes om gekleurde stroken toe te voegen en maakte ik daarna een gedeelte van de achtergrond weer donker.

Ik vond het groen in de foto zo mooi, dus ik mengde net zo lang totdat ik die frisse kleur groen had gevonden. Van de vrije vormen die ik donker had gemaakt, was het reliëf nog zichtbaar. Dit reliëf accentueerde ik met verf zodat de vrije vormen nog licht zichtbaar bleven en de stroken met elkaar verbonden werden.

Voor mijn gevoel miste er nog steeds iets. Iemand gaf me de tip om het geel wat zachter te maken. Dat zachter maken heb ik gedaan met goudverf. Dat geeft een heel gaaf effect, als een soort vlammetjes in het donker. Op de foto komt dit effect niet helemaal tot z'n recht, ik nodig je graag uit het schilderij in het echt te bekijken. 

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.