Ratatouillecrumble

Met alle beperkingen die er nu in deze Coronatijd zijn, zoek ik nu vooral naar wat er wel kan. En dat is thuis een heerlijke maaltijd koken. Daarvan genieten met kaarsjes aan, een muziekje en een goed glas wijn erbij. Een van mijn favoriete gerechten is 'ratatouillecrumble'. In een tijd vol met onrust is het ook fijn om naar mooie afbeeldingen te kijken, even iets anders. En zelf geniet ik er erg van om mooie afbeeldingen te maken. Zo ontstond bij mij het idee om het recept van ratatouillecrumble te illustreren.

 

Meters maken

Toen ik achter mijn tekentafel zat, dacht ik na over wat ik wilde schilderen of tekenen. Ik heb al veel schilder- en tekencursussen gevolgd. Ik besloot dat ik de komende tijd meters wilde gaan maken, om mijn techniek verder te verbeteren. Ik had altijd veel abstract geschilderd, maar niet vaak realistisch. Maar wat voor onderwerp zou ik kiezen?

Begin met het einde voor ogen

Ik vind het fijn om ergens heen te werken. Daarom koos ik ervoor om een receptposter te maken van een van mijn favoriete recepten. Stap voor stap tekende ik de ingrediënten met panpastel en kleurpotlood. Ik ontdekte dat ik het leuker en gemakkelijker vond dan ik van tevoren had gedacht. En de afbeeldingen bewerken op de computer en samenvoegen tot een poster, dat waren allemaal nieuwe ervaringen. Daar geniet ik van, nieuwe dingen uitproberen en leren.

 

Toen ik de gedrukte posters uitpakte was ik echt superblij! Gaaf om te ontdekken dat ik zoiets kan ontwerpen. En ik heb zeker meters gemaakt! Ik kan niet wachten om deze op te hangen in mijn keuken!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.