Golvend

Een techniek die ik al heel lang wilde proberen, was acrylgieten. Ik volgde een online workshop bij het Royal Talens experience centre om de techniek te leren en nu was het tijd om aan de slag te gaan met mijn eigen idee.

 

Gieten

Het klinkt zo lekker vrij, verf op een doek gieten. Maar er komt wel veel bij kijken. De juiste verhouding van verf, een speciaal gietmedium en water. De manier van gieten en hoe verdeel je het over het doek. Maar het mooiste vind ik toch wel, dat je bij deze techniek echt moet loslaten.

Gieten, spetteren en blazen

Wat ik zo mooi vind aan acrylgieten, is dat je van die mooie 'cellen' kunt krijgen (zie ook het schilderij Kosmos). Maar het was heel gek, er kwamen geen cellen! Bij acrylgieten heb je maar kort de tijd. Dus wat nu? Ik besloot om het levendig te maken door flink met verf erop te spetteren. En daarna pakte ik een rietje en begon in de verf te blazen. Dat blijf ik toch heel gaaf vinden: soms pakt een schilderij heel anders uit dan ik van tevoren had gedacht, maar kan ik toch heel blij zijn met hoe het wordt. Zie hieronder het resultaat.

 

Golvend

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Dit kan in het reactieveld hieronder. Of je kunt het delen, klik op de icoontjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.